Mennyit változott a hosztesz jelentése?

A magyar kultúrtörténetben a háztartásbeliség ismert és hagyományosnak mondott dolog volt sokáig természetesen. Mi mégse erre gondolunk már, mikor azt mondjuk “hosztesz”, vagy “hostess”…

A hosztesz a lelke mindennek! A felületes és fontosnak tartott dolgokat mindig nagy dérrel-dúrral végzi el többnyire mindenki más, de, hogy a háttérben is rendben menjenek a dolgok és minden mindig készen a rendelkezésre álljon, na erre olykor kevesebbszer figyelnek… Feltűnne pedig. Ha valami, amit természetesnek veszünk hirtelen mégsem lenne megcsinálva, vagy elvégezve, az nyomot hagyna. Ezért a hosztesz az kulcsfontosságú szereplő, mégis méltatlanul kevéssé látványos személy, minden téren. Pedig még a látványbéli megjelenésre is kell ügyeljen, ott van mindenhol, mégse rá koncentrálunk.

Sok ilyen dologra nem gondoltam, amikor a hostess diákmunka budapest szavakra kezdtem “guglizni”. De mióta a gyakorlatban is csinálom (köszönhetően egy topiwork.hu nevű oldalnak), belegondoltam ezekbe. És olvasgattam is a témában. Hogy hogyan kaptam pontosan ilyen munkát, pedig még tanulok? Na, az érdekesebb történet!

A TopiWork nevű webes oldalon keresztül tehát. Ami egy nagyszerű diákszövetség-szerűség oldala (hivatalosan iskolaszövetség, de én nagyon diákcentrikusnak érzem), ami nagyon sok cégen is segít azzal, hogy talpraesett és mindenkor alkalmas diákmunkaerőt közvetít ki nekik. Minket pedig megkeresnek, tesztet iratnak, könnyű hozzájuk integrálódni, ha megtesszük mi az első lépést. Rengeteg adójogi, könyvelési pluszhoz juttatják a cégeket ilyen foglalkoztatás mellett, mégis, a legtöbbet nekünk segítenek, mert így a sulis éveinkben máris elkezdhetünk melózni. Jó fizetését, kulturált helyeken (messze nem csak fizikai, meg ilyen csipp-csupp munka van, ezért is említettem meg, hogy én a hostess diákmunka budapest irányból közelítve leltem rájuk), és tudnak segíteni az egyetemistákon is. Akik a szakmai gyakorlattal kerülhetnek előrébb. Amit sokszor olyan munkahelyen tölthetnek el, ami aztán később nem kizárt, hogy visszafoglalkoztatja őket.

hostess diákmunka budapest

Mielőtt még nagyon egy irányba viszlek el benneteket gondolatban a “hostess diákmunka budapesttel”, jelezném, hogy a legtöbb munka itt például mérnöki érdeklődésűeknek elérhető. Sok-sok állásajánlatot találtok, de a mérnököké a leggyakoribb vonzó ajánlat, úgy nézem. De gazdasági vonalon, meg hasonlókon is érdemes nézegetni. Akárcsak nyári, nyers fizikai meló után kutatni, hogy meglegyen a zsebpénz a nyári lazításhoz. A TopiWork mindenhez jó! Minden ilyesmihez hozzá tud tenni!

Az is nagyon egyszerű, ahogy jelentkezhetünk általuk egy céghez. Mint már írtam, főleg ők tartják a kapcsolatot mindenkivel. Mármint, mindkét “oldallal”. Nekünk a weboldalról szinte minden lényeges dolgunk elintézhető közvetlenül. A Topi nagyon jól kitalálta ennek a szisztémáját. És abban sem tudunk tévedni, hogy hova, milyen melóra jelentkezzünk! Mindenről leírnak minden infót, kivétel nélkül még a várható fizetést is. Ez újdonság ugye? Nos, a diákmunka világa egy kicsit még más, ez teszi ezt lehetővé, de ahogy, és amiket dolgozhatunk majd, na abban nincs különbség. Korrekt kis munkahelyünk lesz a Topival, az biztos! Mintha máris a tanulmányainkat elvégzett pályakezdőkként kerülnénk egy komoly céghez. Fantasztikus lehetőségek kapujában állunk!