Klíma nélkül nincs magyar kultúra múzeum

Imádom a történelmet. Izgalmas számomra arról tanulni, hogyan alakultak ki a különböző kultúrák. Mi vezetett ahhoz, hogy az egyik nép szokásaiban teljesen különbözik a másiktól. Mindnyájan emberek vagyunk, és mégis annyira különbözőek, mintha teljesen más faj lennénk.

A magyar történelem és kultúra érdekel a legjobban. Olyan változatos és izgalmas a magyarság történte, hogy egy élet sem elég ahhoz, hogy igazán megismerje az ember. Míg a magyar kultúrát tanulmányoztam, sok új barátra tettem szert, akik hasonló érdeklődési körrel bírnak. Együtt gyűjtögettük a különböző kulturális relikviákat, tarsolyokat, érméket, íjakat, érmeket és még sok hasonló dolgot. Pár év alatt annyi mindent felhalmoztunk, hogy úgy éreztük ez a gyűjtemény méltó arra, hogy a nagyközönségnek is bemutassuk.

Kitaláltuk hát, hogy nyitunk egy saját kis múzeumot, ahol az emberek megcsodálhatják ezeket a kulturális kincseket. Kerestünk egy erre alkalmas épületet, és kibéreltük. Nagy tereinek köszönhetően tökéletesnek bizonyult ahhoz, hogy egy izgalmas múzeumot rendezzünk be benne. Egyetlen probléma akadt. A darabok, amiket ki akartunk állítani, nagyon érzékenyek a hőingadozásra, és párára. Olyan rendszerre volt szükségünk, ami folyamatosan tudja tartani a kívánt hőmérsékletet, és költséghatékony is. Egyik este egy barátom küldött egy üzenetet, amiben ez állt: Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól! Egy link volt, és rákattintva a klimaglobal.eu oldalán találtam magam.

Egyből tudtam, hogy ez kell nekünk. Egy olyan cég, amely klímaberendezések és hőszivattyúk forgalmazásával, valamint telepítésével foglalkozik. Igazi profi csapattal végzik a munkát, és minden kérdésre kimerítő választ tudnak adni. Már a weboldaluk is szakértelmet sugároz. Letisztult, egyszerű dizájnjával, könnyen használható menüjével kellemessé teszi a böngészést. Elsőként a „Klíma” menüpontra nyomtam, hogy további hasznos dolgokat tudjak meg a témában. Érdemes megjegyezni, hogy az ezzel kapcsolatos cikket már 601 ember osztotta meg a közösségi oldalán.

Elolvasva a cikket sokkal okosabb lettem a témával kapcsolatban. Első, és legfontosabb, hogy a klímaberendezést teljes mértékben a szoba méretéhez, és tulajdonságaihoz kell szabni. Mielőtt belevág az ember a vásárlásba, meg kell határoznia, mekkora helyiséget szeretne klimatizálni. Külön el kell gondolkodni azon, hogy megelégszik a hűtő funkcióval, vagy fűtésre is szeretné használni az eszközt. Az se mindegy, hány területet szeretne klimatizálni. Ha csak egy légtérről van szó, az másmilyen készüléket igényel, mintha több légteret szeretne hűteni. Fontos, hogy hány készülékre van szükség. Természetesen a rászánt összeget is meg kell határozni, és fel kell mérni, hogy a klimatizálni kívánt ingatlan készen áll-e a beszerelésre, vagy átalakításokat kell eszközölni. Szerencsére a Klimaglobal szakemberei minden ilyennemű kérdés megválaszolásában készséges segítséget nyújtanak. Emailben, és telefonon is elérhetők.

Ha már klímát vesz az ember, az sem árt, ha van némi sejtése arról, hogyan működik. A klimatizáló berendezés egy speciális, cseppfolyósított gázt párologtat, aminek a forráspontja -30 Celsius fok. A párologtatás, mint tudjuk hőelvonással jár. Ha a levegő ezen a hőleadó, párolgó közegen keresztül kering, akkor nagy mértékben lehűl a hőmérséklete. Mindezt nem azért tudom, mert olyan okos vagyok, hanem a Klimaglobal weboldalán található, átlagember számára is értelmezhető leírásoknak köszönhetően.

Kínálatukban mindenféle klímatípus megtalálható. Nagy vonalakban két különböző fajtát különböztethetünk meg. A mono klíma egy viszonylag egyszerű megoldás, egy kültéri és egy beltéri egység párosából tevődik össze. A multi klíma vagányabb, mert egy kültéri egysége van, és több beltéri, tehát több helyiséget tud egyszerre hűteni. Külön említést érdemel a mobil klíma, amit nem kell beszerelni, csak lerakod a padlóra és már üzemel is. Ezen belül olyan bonyodalmak is vannak, mint az oldalfali klíma, a parapet, a légcsatornáztató és a mennyezeti. Ne aggódj, ha fogalmad sincs ezek mit jelentenek, a srácok mindent részletesen és érthetőn elmagyaráznak. A „Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól!” szlogen nem hazudik. Több mint 15 éve vannak a piacon, és ez alatt rengeteg elégedett ügyfélre tettek szert. Egyedülálló tapasztalattal bírnak, szóval, ha hűtő, vagy fűtő rendszerről van szó, csak őket érdemes választani.