Kis magyar sörözési kultúra kezdőknek és haladóknak

Mit is tudunk mi, hétköznapi emberek, nem biológusok, tulajdonképpen a széndioxidról. A barátnőm, aki imádja a nyelv eredetét kutatni, tudja, hogy a régi szótárakban úgy szerepel, hogy szénéleg. Az öcsém épp most tanulja, hogy ezt kötik meg a növények és így segítik a mi légzésünket.

“De mindez mégis kit érdekel? Mert engem csak az érdekel, hogy kifogyott a co2 palackunk otthon és most reggel kilenc van és két nap múlva jön egy hatalmas társaság megünnepelni a félév végét és nekem főznöm kell és takarítanom, és nagyon-nagyon nincs időm elmenni, hogy kicseréljem! És most hogyan fogjuk csapolni azt a hordó sört, amit erre az alkalomra szereztem be? És az is biztos, hogy nem fogok dobozos söröket vásárolni!”

co2 palack

Ez voltam én a múlt pénteki banzáj előtt. Egy igazi, jó magyaros összejövetelt szerettem volna. Gulyást kellett készítenem, zsíros kenyereket kennem, kolbászt karikáznom, csípős paprikát szelnem. Volt még dolgom rendesen. Tényleg nem értem rá ilyesmikkel foglalkozni.

De ahol a szükség, ott a segítség, szokták mondani!

Kedves párom tudta, hogy nekem milyen fontos ez az egész, így bevetette magát. Ő maga ugyan nem vezet autót, ezért más megoldás után kellett néznie. Körülnézett az interneten, hogy milyen lehetőségei vannak egy hozzám hasonlóan szorult helyzetbe került szerencsétlen vendéglátónak. Így talált rá a Gázpalackfutár oldalára, ami minden elvárásunknak megfelelt. Először is: árultak co2 palackot. Másodszor, vállalták a palack cseréjét, és harmadszor, és ez volt számunkra a legfontosabb: egy napon belül kiszállították, nekünk csak azt kellett megmondanunk, hogy az előző palack milyen méretben volt otthon. Óriási megkönnyebbülés volt az egész család számára, hogy engem nyugalomban tudhatnak, nagyon nagy köszönettel tartozunk a cégnek a hibátlan szolgáltatásukért. Külön öröm számomra, hogy a barátnőm tudta lerendezni a dolgot, mivel kicsit ódzkodik az ilyesmitől és nehezen érteti meg magát, mert abszolút nem ért az ilyesmihez. De itt kiválóan megértették és segítettek neki leolvasni az otthoni co2 palack méretét is. Így aztán minden jól alakult! Ha legközelebb te is hasonló helyzetbe kerülsz, szerintem keresd fel őket bizalommal. Mert elhihetitek nekem, hogy egy igazán magyaros házibuli csakis csapolt sörrel lesz az igazi!