Hogyan alakulnak a nyári gumi árak télen? Van, aki ilyenkor veszi?

nyári gumi árak
Nyári gumi árak

Az, hogy milyenek a vásárlói szokások egy országban, sok mindentől függ. A vásárlási szokások például függenek attól, hogy menni az átlag kereset, hogy milyen az államforma is. De ezek hogyan befolyásolják?

Ahol például sokáig volt kommunizmus, ott a társadalom nagy része még úgy nőtt fel, hogy gyakran a legalapvetőbb élelmiszerekből is hiány volt a polcokon, ezek az emberek pedig nagyon óvatosan, megfontoltan vásárolnak, de ha látnak egy remek akciót, akkor arra egyből lecsapnak.

Szerintem ránk, Magyarokra alapvetően jellemző, hogy nagyon átgondoljuk a vásárlásainkat, vagy hajlandóak vagyunk később megvenni az áhított terméket nagyobb leárazásokra várva. Nálunk a black friday leárazások csak az elmúlt kb. 5 évben terjedtek el, sok olyan üzlet van, akik szándékosan nem akkor árazzák le a termékeiket, illetve sok olyan bolt van, ahol a black friday alkalmával megmaradt termékeket később jóval olcsóbban kiárusítják.

De mi a titka az olcsón vásárlásnak?

Ahhoz, hogy az alapvetően drága dolgokat olcsón vegyük meg, néhány dologra figyelnünk kell. Fontos például az időzítés, mindig az a termék a drága, amelyiknek éppen a szezonja van. Persze ez termékcsoportoktól is függ, vannak például zöldségek és gyümölcsök, amik pont hogy a szezonban olcsók, előtte és utána pedig borzasztóan drágán mérik őket. Tehát tisztában kell lenni azzal hogy az adott terméktípus mikor olcsó.

Fontos még, hogy tudjuk, milyen kedvezmények, kuponok vannak éppen érvényben. Például butaság black friday előtt elektronikai készüléket venni, és butaság online shopping day előtt vagy után pár nappal online rendelni.

Ha ezekkel a globális akciókkal tisztában vagyunk, akkor viszonylag egyszerű megtalálni azokat az időszakokat, amikor olcsóbban juthatunk hozzá az egyes termékekhez.

Ha egy drágább dolog megvásárlására készülünk, akkor alaposan fel kell mérni a lehetőségeinket, meg kell keresni azokat a boltokat, amik általában olcsóbbak, vagy amik ingyen szállítanak, esetleg valami pluszt nyújtanak, ami miatt ők a legalkalmasabbak a vásárlásra.

Sokan nem iratkoznak fel a hírlevelekre, vagy meg sem nyitják őket, haszontalannak, “szemétnek” tartják őket, pedig a legtöbb online áruház az addigi vásárlásaink alapján a számunkra legérdekesebb akciókat küldi el nekünk, informál ezekről minket. Ezek az ajánlatok többé-kevésbé személyre szabottak, van, hogy tényleg nagyon jó akciókról, vagy speciális kuponokról maradunk le, ha kihagyjuk a hírlevélre való feliratkozást, vagy ennek a megnyitását. Szerintem a hírlevelek nagyon jók ilyen szempontból.

Vannak olyan oldalak, amik mindig olcsóbbak, mint a többiek. A gumidiszkont.hu például segíthet sokat spórolni, ha jó időben vásárolunk tőlük.

Ezen az oldalon nagyon jó akciók szoktak lenni, az akciók hosszú ideig tartanak, a kínálatuk pedig indokolja, hogy tőlük vásároljunk. A legjobb márkák megvásárolhatók náluk, az egészen prémium autógumikon keresztül az egészen ismeretlen, de egyébként jó minőségű márkákig minden megtalálható náluk. Míg egy hagyományos boltban nem biztos, hogy találunk a mi méretünkben autógumit, addig itt minden méretben lehet találni, csak lehet hogy egy-egy márka éppen ki van fogyva, de senki sem marad autógumi nélkül.

A speciális, ritka méretekből is bőven lehet itt találni autógumit.

A nyári gumi árak például ilyenkor télen nagyon alacsonyak. A nyári gumi árak jellemzője, hogy a nyári szezon elején a legmagasabbak, majd szépen lassan egyre lejjebb mennek, télen pedig kifejezetten sok nyári gumi akcióval lehet találkozni, ha szemfülesek vagyunk.

Az eper nyáron érik és nyáron olcsó, a nyári gumit nyáron használjuk, de a nyári gumi árak mégis télen az alacsonyak. Ezért kell tisztában lenni azzal, hogy mely időszakokban szoktak felmenni és csökkenni az árak.

Mondjuk a gumidiszkont.hu oldalon nem csak télen vannak akciók, nyáron is el lehet csípni egy-egy kedvező akciót. Most például a téli és nyári gumi árak is egészen kedvezően alakulnak, hiszen már jócskán benne vagyunk a télben, a legtöbben már lecserélték az autógumijukat, így most újra olcsóbban lehet megvásárolni őket.

Kicsit olyan ez, mint a repülőjegyek esetében. Ha a szezon előtt veszed meg, olcsó, de minél közelebb az utazás, annál drágább, mégis előfordul, hogy szerencséd van és utazás előtt pár nappal is találsz egy olcsó jegyet.

A kereslet és a kínálat hatással vannak egymásra, így a kereslet akár hatással lehet az árakra is.

A gumidiszkont.hu oldal abban is különbözik a többi autógumit árusító helytől, hogy van olyan opció náluk, hogyha egy átvevőpontra kérjük a kereket, akkor ott fel is szerelik nekünk, ami sokaknak nagy segítséget jelent, hiszen nem kell bejelentkezni a gumishoz, vagy nem otthon kell szenvedni a gumi felrakásával.

Én a téli-nyári gumit is mindig itt veszem, mert az áraikkal magasan kitűnnek a többi gumis közül, a minőséggel pedig még sosem volt problémám itt.