Hallottál már a RoadRecordról?

A magyar kultúrára sokféle aspektusból kitérhetnénk, és sorolhatnám a legfontosabb értékeinket, de most mégsem ezt fogom tenni. Ugyanis szívügyemnek érzem, hogy a női alkotók hogyan vannak reprezentálva a kulturális térben, és inkább erről szeretnék kicsit beszélni. A múltban hosszú évtizedekig ugyanis elképzelhetetlen volt, hogy egy nő alkosson, és őt művészként elismerjék. És bár erről megoszlanak ugyan a vélemények, de a statisztikák mégis azt mutatják, hogy a női alkotók még most is nehezebben boldogulnak a pályájukon, sőt, egyébként eleve kevesebb nő marad meg a pályán, noha a művészeti felsőoktatásban a női hallgatók a felülreprezentáltak.

Annak, akinek fontos a kultúra, nem feltétlen van egy nagybetűs ügye, de nekem, azt hiszem, hogy van, ez pedig a már előbb említett témakör. Nagyszerűnek tartom például azt is, hogy a népi jellegű alkotófolyamatok, a horgolás, hímzés is mekkora szerepet kapnak manapság. Sőt, reneszánszukat élik a falvédők is, akár művészeti alkotásként is… Vagy gondoljunk a házi áldásokra, ezeket is feldolgozta és újragondolta már modern köntösben kortárs magyar női művész. Sok női alkotó tudatosan hozza be a tipikusan „női munkának” mondott eszközöket, témákat a művészetébe, és csavar egyet a megszokott dolgokon, így tálalva fel a kritikáját és a kérdéseit izgalmas, mégis érthető és befogadható köntösben.

A kultúránk sokszínű, és hihetetlenül izgalmas, hogy vannak olyan települések, ahol a mai napig nagyon is őrzik ezeket a hagyományokat. Ha egyszer a külföldi barátaim meglátogatnak, biztosan elviszem őt ezekre a helyekre – szerintem fantasztikus az a légkör, ami ki tud alakulni, igazán maradandó élmény. Ugyanakkor lehet úgy tisztelni a hagyományainkat, hogy nyitottak vagyunk az újra, és mindkettőt megkérdőjelezve és megismerve alkotjuk meg tulajdonképpen a mi kis saját világunkat, álláspontunkat. Én legalábbis igyekszem erre törekedni, aztán persze majd idővel biztos alakul ez is.

Azért van olyan is, hogy érdemes elrugaszkodni a hagyományostól, ugyanis lehet olyan, ami még jobban beválik.

De itt témát is váltanék, ugyanis egy nem a kultúrához kapcsolódó dologról szeretnék mesélni, ám attól nagyon hasznos és előremutató valamiről van szó. Ez pedig nem más, mint a RoadRecord alkalmazás.

Nem tudom, hogy hallottatok-e már róla, de annak, aki sokat vezet, ezt pedig a munkájához kapcsolódóan teszi, mindenképpen érdemes megismerkednie ezzel a forradalmi újdonsággal.

Legyen szó a menetlevélről vagy a komplett útnyilvántartásról, a RoadRecord nagy segítség lesz a mindennapok során.

Hol vannak már azok az idők, amikor a menetlevél csak kézzel volt kitölthető? Miért ne könnyíthetnénk meg a saját dolgunkat?

Na de nem úgy mondom ezt, hogy én találtam volna ki a dolgot, vagy kifejezetten érintett lennék benne, de a sógorom egy csomót mesélt róla, mint új felhasználó, és a pozitív beszámolójától én is egészen fellelkesültem. Ekkor döntöttem el, hogy utánanézek ennek az egész dolognak, mert szerencsére arról nagyjából volt fogalmam, hogy mi is a menetlevél például. De úgy voltam vele, hogy inkább kiegészítem az általa elmondottakat a roadrecord.hu-n elérhető információkkal.

Szóval akit tényleg érdekel a dolog, annak is ezt ajánlom, de persze velem is maradhatsz a bejegyzésem végéig, mert azért mesélek még egy-két dolgot.

Szóval a sógorom a munkájából kifolyólag sokat vezet, így a menetlevél kitöltése számára tényleg állandó tortúra. Nem mondta, hogy olyan bonyolult dolog lenne, de nyilván mindent nagy pontosan kell vezetni, hiszen majd az adóhatóság felé kell elszámolni, és bizony ez sokszor jelent plusz időt és odafigyelést. Így nyilván minden nagy segítséget jelent, ami ezt kicsit könnyebbé teszi.

A RoadRecord app pedig pont ilyen: a legtöbb dolog automatizálva van, de manuálisan belenyúlni is nagyon könnyű, heti szinten percekre csökkenti az elszámolással kapcsolatos feladatvégzés hosszát. Ez hatalmas dolog, mint megtudtam. Ráadásul nem kizárólag applikációként érhető el, hanem a böngészőből is működik.

A cégnél, ahol a sógorom dolgozik, először egy ingyenes próbaidőszak futott le két héten keresztül, hogy kiderüljön, a kollégák jól boldogulnak-e ezzel az újdonsággal, ugyanis akadnak köztük idősebbek és fiatalabbak is. De mindenki jól vette az „akadályt”, azaz jól tudta hasznosítani a kapott segítséget, ami nem is csoda, mert egyáltalán nem bonyolult a RoadRecord app használata. Szóval kiderült, hogy abszolút működőképes a dolog, így a főnök tudta, hogy a 14 nap letelte után élesítheti is a dolgot és közösen belevághatnak ebbe az új fejezetbe. Ez a lehetőség egyébként bárki számára elérhető, ahogyan a weboldalon olvashatjuk, szóval érdemes is élni vele, ha komolyan érdekel minket az app, de egyelőre még nem vagyunk biztosak abban, hogy el szeretnénk-e köteleződni.

A roadrecord.hu egy igazán felhasználóbarát oldal, ami csak még jobban árulkodik a cég igényességéről és szakértelméről. Legalábbis szerintem, én mindig nagyon kíváncsian állok ahhoz, hogy milyen egy cég weboldala, szerintem sokat jelent az ügyfeleknek.

Itt kifejezetten könnyű eligazodni, ráadásul jól is néz ki. Minden menüpontban vár minket valami izgalmas infó, és ha az ember eleget olvasgat, egyre jobban kirajzolódik az, hogy miért is jó nekünk, ha a RoadRecord mellett tesszük le a voksunkat. Nem csupán cégek számára ajánlott egyébként, hanem akár egyéni vállalkozók részére is: gondoljunk csak bele, egy orvosnak is kellhet vezetnie, ha kimegy egy beteghez, vagy akár ügyvédként is ott van az autóhasználat, de mondhatnék még jó pár opciót – szóval érdemes ilyen szemmel is végiggondolni.

Bőven van olyan szakma, ahol hasznát lehet venni a RoadRecord appnak a pontos elszámolás érdekében.

Bízom benne, hogy tudtam némi érdekességet mutatni az olvasóim számára – nekem nagyon érdekes volt a téma, amikor előkerült a családi ebéd közben, és hálás vagyok, hogy a sógorom megosztotta velem, hogy már ilyen is van.

Azóta is ezzel a tudással villogok az ismerősöknek! Na jó, kicsit túlzok, és viccelek persze, de úgy voltam vele, hogy hátha valaki számára hasznos lesz majd az infó.

Szóval ha felkeltette az érdeklődésed a RoadRecord app, akkor irány a roadrecord.hu weboldal, ahol minden fontos információt megtalálsz, ha az eddig leírt nem lett volna elég.

Biztonságos vezetést kívánok mindenkinek!

menetlevél