Egy jó magyar spájz a nagyi házában

www.biocity.hu

Egy hete elmentünk a nagymamához, hogy segítsünk neki kitakarítani a házat. Ezek az utazások mindig rengeteg emléket idéznek fel a gyerekkoromból. Emlékszem, mindig a spájzba vezetett az első utam, mert tudtam, hogy ott mindig van a számomra egy kis szelet csoki. Teljesen hagyományos magyar kamra volt, az egyik oldalon polcokkal, és föntebb egy rúdon szépen sorakoztak a sonkák, szalonnák és kolbászok. Imádtam a kicsit hűvös, füstös szagú kis helységet.

Mára azért egy kicsit megváltozott a dolog. Nincs annyi minden a polcokon, és tartalmukat tekintve is más dolgok vannak az üvegtárolókban. Néhány éve a mama olvasott cikkeket a bio- és reformkonyha rejtelmeiről. Bár mindig is szerette a jó házi szalonnát, ugyanakkor azt érezte, hogy szükség van a változatosságra. Ezért megkért, hogy keressek egy bioboltot, és időnként hozzak neki alapanyagokat.

Gondoltam, megkérdezem a jóga oktatómat, hogy mit javasol, mert ő már többször is emlegette a reformkonyha előnyeit. Meg is örült az érdeklődésnek, és rögtön a www.biocity.hu webáruházat javasolta. Első nekifutásra rögtön vagy tíz dolgot össze tudtam szedni a mamának, sőt észrevettem, hogy az öko tisztítószerek is vannak a palettán, illetve kozmetikumok is. Néhány terméket ezek közül is összeválogattam, és meg is rendeltem a mama címére. Kíváncsi voltam rá, hogyan válnak be neki.

Mit csinál a nagyi?

Eltelt néhány nap de a mama még mindig nem hívott. Kezdtem aggódni, hogy esetleg történt valami, ezért úgy döntöttem átmegyek hozzá. Amikor odaértem, a nagyi csak kinyitotta az ajtót, hogy menjek be és már szaladt is. Bementem és láttam, hogy nagy főzésben van. Rizottót csinált, meg hajdina kekszet és hummuszt, meg még kitudja mi mindent. Isteni illatok voltak, rögtön be is álltam a mama mellé, hogy segítsek és minél előbb megkóstolhassuk a finomságokat. Miután befejeztük a főzést és jóízűen megebédeltünk, mama készített egy matcha teát (amit szintén a Biocity-től rendeltem).

Megkérdezte, hogy pontosan honnan is rendeltem, én pedig mondtam neki, hogy a www.biocity.hu-ról, ami a Biocity bio- és reform élelmiszerbolt honlapja. Azt mondta, hogy mindennel nagyon elégedett, és szeretne még pár dolgot rendelni, hogy feltöltse a spájzt, és a tisztítószereket. Mondtam neki, hogy semmi akadálya és elő is vettem a tabletemet. Végig böngésztük a kategóriákat, a jutalom rendszeren is megakadt a szemünk. Annyira jól elszórakoztunk, hogy észre sem vettük, hogy megérkezett a bátyám is. Köszönt, és rögtön megérezte a finom illatokat, és szerencséjére maradt még egy kis házi hajdina keksz.

Megkérdezte, hogy mit nézegetünk, és mutattam neki, hogy a www.biocity.hu online webáruházat. Rögtön lecsapott ránk, hogy nézzük már meg az étrend kiegészítőket, mert egyrészt kellene multivitamin a családnak, másrészt a kamasz fia hamarosan kezdi a kosár edzéseket, és kellene valami sportkrém a biztonság kedvéért.

Így hát a nagyi feltöltötte a spájzt reform élelmiszerekkel a www.biocity.hu nagyszerű kínálatából, bár azért néhány házi füstölt sonka, szalonna, kolbász továbbra is ott lógott, jó magyar szokás szerint.