Bébitaxit venni Magyarországon?

A kisbabák rendkívül aranyosak. De nem csak hogy aranyosak, hanem csodálatosak is, egy kisbaba maga a csoda. Végül is egy apró kis sejtecskéből élet lesz, aztán pedig ez az élet rohamosan elkezdi elsajátítani az emberiség alapvető nyelvét, normáit, értékeit, szükségszerűségeit, kulturális javakra tesz szert, tehát mindent megtanul. Rengeteget fejlődik. Mi pedig nem tudunk mást mondani, csak annyit, hogy wow.

Viszont a gyerekek nem fejlődnek egyformán, ki-ki a maga tempójába fejlődik, így hát nem várható el mindenkitől ugyanaz. De ha módunk van rá, akkor ne az elvárásokat, hanem a segítségnyújtást emeljük piedesztára. Persze a segítségnyújtás is jó kell legyen. Én azt tanácsolják, hogy amint a gyerek átfordul, felül, már kezdjük meg a bébitaxi beszerzését. Már ha előtte még nem vettük meg.

Az ajandek-varazslo.hu/blog oldalon egy egészen lényegre törő cikket olvashatunk a bébitaxi megvételéről. Olcsó és okos megoldásokat ajánlanak, amelyek jelentős mértékben megkönnyítik a bébitaxi vásárlást.

Mivel a bébitaxi nem egy nagyon drága dolog, de annál hasznosabb, kiváló ajándék lehet egy babaváró bulin. De hogy milyen is az ideális bébitaxi?

Lényeges, hogy legyen rajta tolókar, amellyel a szülő is kényelmesen tudja tolni a szerkezetet, így a gyerek könnyen tanul, és a járás örömével és újdonságával hamarabb ismerkedhet meg. Azonkívül, amennyiben a gyereket előbb szeretnénk beleültetni, úgy fontos, hogy legyen valami ami megtámasztja a hátát. Mert bizony van aki már 6-8 hónaposan beleülteti csemetéjét, ez nem tilos, de ilyenkor még jobban kell vigyázni. Aztán fontos még az oldalt lévő támasztók és borulás gátlók. Ez rendkívül fontos, hiszen ilyen pici korban azért még tud fájni egy ütődés, és a gyermeknek sem lesz jó, ha a járással való próbálkozása egy rossz élménnyé lesz. Mindenesetre tökéletes ajándék például a gyermek első szülinapjára, karácsonyra, esetleg húsvétra, hogy mindenképp pozitív dolognak fogja fel, és ő maga kezdje el megnézni, felfedezni először. Sose erőltessük, ha már fáradt a gyerkőc. Mert az nem tesz jót neki.

És hogy milyen legyen a bébitaxi? Mint ahogy minden másból, a bébitaxiból is több típus van. Érdemes az egyes típusoknak utána járni és ez alapján vegyük meg azt, ami a legjobb. De semmiképp se “azt az elefántosat, mert az olyan cuki” érvek döntsenek, még akkor is, ha “csak” egy játékról van szó. Nem tudom hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy jót vegyünk. Olyat, ami tényleg segít! A bébitaxiból is van tovább fejlesztett változat. Van 2 az 1ben, 3 az 1ben, stb. típus, Mickey egeres, jégvarázsos, verdás stb. Az, hogy milyen mesehőshöz kapcsolódik, az csak másodlagos szempont legyen. A cikkben arra is felhívják a figyelmet, hogy vásárlás előtt mindenképp konzultáljuk a szülővel, ha nem a saját gyerekünknek vesszük, mivel itt nem a kinézet, hanem a hasznosság az elsődleges, és talán a szülő még nálunk is jobban tudja, hogy milyenre lenne a gyerekének igazán nagy szüksége.

Egyébként én az ajandek-varazslo.hu oldal segítségével találtam meg a nekünk legjobb bébitaxit. A Chipolino játékot választottam, mivel az zenélő és járássegítő játék egyszerre. A Babaszafari Bababolt oldalához varázsolt el az ajandek-varazslo, ami egy nagyon jól kinéző, kedves kis webshop, mindenkinek ajánlom, aki cuki babadolgokat keres. Megbízható anyagból készült és ingyenes a szállítás. Ezért is érdemes webshopról rendelni. Én mindenkinek bátran ajánlom! Az egészséges babákért!