A szemkörnyék ápolásának valóságos kultúrája van

Rajongok a magyar kultúráért. Rengeteget tudok róla, számos ezzel foglalkozó egyesületnek, szervezetnek vagyok a tagja. A kultúra őrzése, a hagyományok ápolása mindig fontos volt számomra.

Azonban éppen emiatt azt is tudom, hogy kultúrája – főleg most, amikor a kultúra szó a divatszavak közé tartozik – nem csak egy országnak vagy egy nemzetnek lehet. Kultúrának nagyon sok mindent nevezünk, így például az egy dologhoz kapcsolódó jellemző szokások összességét is.

Ennek alapján mondhatjuk, hogy a szemkörnyék, a szem alatti finom bőrfelület ápolásának is valóságos kultúrája van. A szemek ráncosodása főleg az 50 év feletti nőket érinti, de egyre inkább érdekli a férfiakat is.

Plusz vannak azok a kevésbé szerencsés genetikával rendelkező nők is, akiknek már 40 év felett szemránckrémre van szüksége. Én is ebbe a csoportba tartozom, de eddig még nem sikerült megtalálnom azt a szemkörnyékápolót, ami valóban használ nekem, de az összetevőivel is maradéktalanul elégedett vagyok.

Az egyik kulturális társaság gyűlésén nemrég valaki az instantense.hu weboldal által forgalmazott szérumot ajánlotta. Elmondása szerint a kozmetikusa úgy véli, ez a legjobb szemránckrém 40 felett 2019 során. Úgy gondoltam, ha márt nem is, egy kattintást mindenképp megér az oldal, így rá is kerestem.

Rengeteg fontos információ és tipp a szemkörnyék megfelelő ápolásához

Az instantense.hu weboldal láthatóan nem csak egyszerűen egy termék – egy hatásos szemkörnyékápoló szérum – forgalmazását tűzte ki céljául. Az oldalon ugyanis rengeteg különböző témájú, a szemkörnyék hatékony, de megfelelően kíméletes ápolásához kapcsolódó cikket is olvashatunk rajta. Az írások foglalkoznak például azzal, hogy miért alakulhatnak ki sötét karikák vagy táskák a szem alatt, hogy hogyan küzdhetünk a szem alatti bőr problémái ellen, és azzal is, hogy miért fontos egyre inkább a férfiaknak is a szemkörnyék kezelése.

Az a cikk, amit én olvastam, a szem alatti ráncok, vagyis a szarkalábak elleni hatékony küzdelemről szólt.

Belőle megtudtam például, hogy léteznek bizonyos házi praktikák, melyek hatékonyak lehetnek a szem alatti ráncok eltüntetésében. Ha ilyen problémánk van, próbálkozhatunk például kávét vagy kakaót tartalmazó otthoni arcpakolásokkal, mert ezeknek magas az antioxidáns tartalma, ami segítheti a ráncok felszívódását. Szintén jó házi arcpakolás lehet a joghurt is, mely olyan savakat tartalmaz, amik segítenek a bőr simábbá tételében. Illetve hasznosak lehetnek a filmekben látható uborkakarikák is.

Az otthoni pakolásokkal kapocslatban a cikk megjegyzi: ezek legtöbbször internetes fórumokon és női magazinokban kerülnek elő, hatékonyságukért emiatt nem vállalnak felelősséget, mivel az nem biztos. Ezeknél biztosabb módszer az arctorna és az arcmasszázs, melyek szintén tudnak segíteni a ráncok elleni küzdelemben.

Illetve fontos eleme a szarkalábak elleni küzdelemnek a helyes táplálkozás, és az egészséges életmód. Ez utóbbi alatt szemkörnyékápolás terén nem csak az ebben segítő tápanyagokat tartalmazó élelmiszerek bevitelét jelenti. Sajnos hiába minden praktika vagy krém, a szarkalábak kialakulását leginkább az elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű alvás képes hátráltatni.

Létezik olyan termék, amire igaz, hogy legjobb “szemránckrém 40 felett 2019”?

A cikkben az is szóba kerül, hogy találhatunk-e valami releváns találatot olyan internetes keresésekre, mint pl. “legjobb szemránckrém 40 felett 2019”. A cikk alapján nem igazán biztonságosak az ilyen kulcsszavak a nekünk megfelelő szemkörnyékápoló keresésekor.

Ennek egyik oka az, hogy a különböző cégek – értelemszerűen – mindig a saját terméküket tüntetik fel úgy, mint az adott év legjobb terméke. A másik pedig az, hogy mind különbözőek vagyunk, ezért egyáltalán nem biztos, hogy mindegyikünk számára ugyanaz a készítmény felel meg.

Az tehát, hogy azt mondják egy krémről, vagy valami nem reprezentatív felmérés/díjazás alapján úgy tűnik, hogy pl. az a legjobb szemránckrém 40 felett 2019-ben, egyáltalán nem biztos, hogy segít a nekünk megfelelő termék megtalálásában.

A cikk viszont abban is segít, hogy milyen feltételeket érdemes figyelembe venni egy szemkörnyékápoló megvásárlása előtt.

Az ár nem szabad, hogy a legfontosabb szempont legyen. Ugyanakkor arra figyelhetünk, hogy a túl olcsónak tűnő termék valószínűleg minőség szempontjából nem lesz a legjobb. A túl drága szemkörnyékápolónak pedig megvan az a veszélye, hogy nem a hatékonyságot, hanem a márkajelet fizetjük ki.

Ennél fontosabb szempontok a következők: klinikai tesztelés megléte, a krém által tartalmazott összetevők természetessége, a hatékonyság bizonyíthatósága (pl. videóval), a vásárlók véleménye.

Miért jó az InstanTENSE Plus?

Az oldal által forgalmazott InstanTENSE Plus emelő hatású szérum a cikkben felsorolt feltételek közül mindegyiknek megfelel. A leírás alapján kifejezetten gyengéd és körültekintő ápolást biztosít az arcbőr legvékonyabb területén. Mentes minden olyan anyagtól, amely irritációt válthat ki a szemben. Emellett férfiak és nők egyaránt használhatják, hiszen színe és illata is semleges.

A szemkörnyékápolásnak tehát valóságos kultúrája van a női magazinokban és internetes fórumokon. Én azonban – bár rajongok a különböző kultúrákért – azt hiszem, inkább egy készítményre hagyatkoznék otthoni praktikák helyett. Az InstanTENSE Plus-ról talán nem állítják, hogy a legjobb szemránckrém 40 felett 2019-ben, én azért szerintem mégis adok neki egy esélyt, mert kiváló és hatékony segítségnek tűnik a szemkörnyék ápolásában.