A néptáncos tanítványaimtól megható feliratú pólókat kaptunk

A mai napig szívesen olvasgatok bele a régi magyar mesekönyveimbe, amiket anyukám gyerekkoromban felolvasott nekem, később pedig már magamtól olvasgattam. A kedvenceim közé tartozott a Pöttyös Panni, a Kiskutya a nagyvilágban és a Brumi sorozat. A magyar rajzfilmeket és a népmeséket is ugyanilyen lelkesedéssel néztem. A népi kultúra annyira megfogott, hogy már oviban elkezdtem néptáncolni és máig benne ragadtam. A táncospárommal rendszeresen járunk versenyekre, táncházakba, sőt, már van egy csoportnyi tanítványunk is. Jó látni, hogy mennyire életben lehet tartani a magyar tradicionális kultúrát a gyerekek körében is. Szívesen énekelnek népdalokat, táncolnak és játszanak népi játékokat együtt. Mindannyiuknak szórakoztató közösségi programot jelentenek a néptánc órák. Izgalmasnak tartják, amikor egy-egy fellépés alkalmával felpróbálhatják a hagyományos ruhákat, a karaktercipőket, és azokat a magukénak tudhatják egy napra. Nekünk is nagy kaland volt, hogy a ruhákat már előző nap megkaptuk, hogy hazavigyük kikeményíteni az alsószoknyát.

Amikor eljött a pedagógusnap, a csoportunk nagyon meglepett minket: egy kis ajándékcsomagot készítettek nekünk, annak ellenére, hogy nem vagyunk pedagógusok. Ők mégis a tanáraikként tekintenek ránk, mert sok szépre tanítottuk már őket. Nem is gondoltuk, hogy minket is megillet a felköszöntés pedagógusnapon, nagyon jól esett, hogy gondoltak ránk. A csomagban találtunk két doboz Szamos aszalt szilvás bonbont, egy házi pálinkát és két egyedi nyomtatású pólót, rajtuk “A legjobb néptánctanárnak” felirattal, körülötte a magyar népmesékből ismert motívumokkal. Nagyon meghatódtunk, sosem kaptam még ilyen személyre szóló ajándékot. Az egyik kislány kikotyogta, hogy egy nyomdából rendelték a pólókat, aminek lolmarkt.hu a neve és náluk bármilyen mintát lehet pólóra nyomtatni. Az apukája ért a képszerkesztéshez és a dizájnhoz, ő tervezte meg a mintát és a betűtípust a felirathoz. Ez után persze az apukának is megköszöntük a fáradozást.

Otthon utánanéztem a lolmarkt.hu oldalának, mert furdalt a kíváncsiság, hogy mégis milyen az a nyomda, ahol ilyen jó minőségű egyedi pólót lehet nyomtattatni. Egyből kidobta a kereső az oldalt és a főoldalon egyből elkezdte felkínálni a legnépszerűbb pólólehetőségeket a mozgó fejléc. Innen egyből meg is tudtam, hogy lehet rendelni legénybúcsús, lánybúcsús és szülinapos pólókat is, valamint hogy 10.000 Forint feletti vásárlás esetén ingyenes a házhozszállítás, az alatt az összeg alatt pedig 990 Forint a szállítás. Az üzleteikbe személyesen is el lehet látogatni az ország több pontján: Soroksáron, Miskolcon, Egerben, Budaörsön, Debrecenben, Nyíregyházán, Budakalászon, Tiszaújvárosban, Dunakeszin és Maglódon. Ezekben az üzletekben személyesen is meg lehet tekinteni a webshopon található pólókat, de itt rendelhetünk egyedi fényképes vagy feliratos pólókat, bögréket vagy más ajándéktárgyakat. Ezeket 10-20 perc alatt elkészítik, meg is lehet várni. Hétfőtől szombatig 9 és 20 óra között, vasárnap 9 és 18 óra között tartanak nyitva.

Körülnéztem a webshopban és nagyon vicces, aranyos és érdekes mintájú és feliratú pólókat, pulcsikat találtam. Férfi és női változatban is kapható mindegyik, S-XL-es méretben. Ha valakinek extra nagy méretű ruhákra lenne szüksége, azokat előre egyeztetés alapján külön kérésre elkészítik. Viszont ezeket az egyénileg készített extra méretű pólókat nem tudják kicserélni. Ha a webshopból rendelünk és később kiderül, hogy nem megfelelő a póló vagy a pulcsi mérete, akkor az átvételtől számított 14 napon belül ki tudják cserélni a pólót. Három lehetőség van erre: személyesen, futárszolgálaton keresztül vagy pedig postai úton. A “Méretválasztás” menüpontban azonban segít a mérettáblázat, hogy ez ne fordulhasson elő. A rendeléseket a GLS futárszolgálat szállítja ki. 1-2 munkanapon belül megkapjuk a csomagot, amit a munkanapokon 8 és 17 óra között szállítanak ki a futárok. A megjegyzés rovatba írt üzenetet átadják a futárnak. Találtam egy-két nagyon ötletes mintát, főleg a “Filmek” kategóriában vannak nagyon szellemesek, úgyhogy nincs kizárva, hogy rendelni fogok tőlük.