A magyar tenger és a magyar bor a legjobb párosítás

A minap barátnőimmel borkóstolón voltunk, egyre népszerűbbek ezek az események a városokban és a falvakban is egyaránt. Barátnőim is előszeretettel hódolnak ennek a szenvedélynek, hiszen a magyar mégis csak bor nagyhatalom, számos jellegzetes szőlőfajta és bor is hungarikummá lett nyilvánítva, ezért nem csoda, hogy mindenhol egyre népszerűbb a borkóstoló. Szóval mi is egy rose borkóstolón vettük részt, hárman barátnők, ahol is szóba került, hogy ki mikor és hová megy nyaralni.

Ekkor mondta az egyik barátnőm két korty között, hogy ők balatoni szállásokat néztek, és hogy a siófoki szállások között talált egy nagyon kecsegtető oldalt, ahol több apartman is foglalható, és az egyikre rögvest le is csapott és le is foglalta egy hétre a szobát.

Balatoni panoráma

Egy szuper siófoki apartmant foglaltak, amely közvetlenül a Balaton parton helyezkedik el, és amelynek az erkélyéről csodálatos kilátás nyílik a Balatonra. Így ott helyben, a saját erkélyükön csodálhatják meg minden este a naplementét, akár egy finom pohár bor társaságában. Az apartman nagyon jól felszerelt, saját konyhája van, modern berendezése, színvonalas fürdőszobája, szóval nem is találhattak volna megfelelőbbet.

Szerencsére a szállás közel van a városhoz is, így ha már megunták a strandolást és napozást, akkor egy rövid sétával elérhető a belváros, a hol számtalan éttermet találnak, és a sétány is, ha esetleg szórakozni lenne kedvük. De ha csak egy romantikus sétát akarnának tenni, akkor a part nem is lehetne jobb helyszín erre.

Alig várta már a találkozásunk időpontjában, hogy felkerekedjenek és eljussanak a siófoki szállások legjobbjához. Ha már Balaton, akkor természetesen nem maradhatnak el a kiváló Badacsonyi borok sem.

Így is lett, pár hétre rá telefonáltuk, és nagy élménybeszámolót tartott barátnőm, hogy milyen isteni borokat kóstoltak az északi parton, és hogy mennyit pihentek Siófokon. A szállásuk szuper volt, teljes mértékben hozta az apartman azt amit hirdetett és azt, amit a honlapjukon ábrázoltak. A szobák mindegyike ragyogott a tisztaságtól, és az a frissen mosott ágyneműhuzat illatba beleszeretett barátnőm. Nem is képzelhettek volna el, ennél jobb és pihentetőbb nyaralást, mint itt ezen a szálláson. Mindennap lementek a partra fürdeni, és minden este máshol vacsoráztak. Volt amikor hajóra pattantak, és így látogattak át az északi partra, ahol bejártak minden lehetséges látnivalót, és kipróbáltak minden aktuális programot.

Panaszkodott is, hogy ennyi pihenés és finom falatok mellett felszedett pár kilót, de hogy nem hagyhatta, és nem tudta kihagyni a jobbnál jobb étkeket.
Egyszóval nagyon jól érezték magukat, és ahogy kivettem a szavaiból, biztosan visszatérnek még ehhez a siófoki szálláshoz, mivel nekem is nagyon ajánlgatta, hogy ki kell próbáljam. És amilyen élménybeszámolót tartott a barátnőm, nem kizárt, hogy foglalok is egy szobát, annyira felkeltette az érdeklődésemet.