A magyar kultúrtörténet oktatásából nehéz meggazdagodni

Ma ismét elkezdődött egy új tanév. Akár gyerekkoromban, ez most is nagy izgalommal tölt el. Magyar kultúrtörténetet tanítok egy fővárosi középiskolában. Sokan lebecsülik ezt a szakmát, azonban számomra nagyon kedves. A magyar kultúra mindig is nagyon közel állt a szívemhez, valószínűleg neveltetésemből adódóan.

A tanári pálya bár boldoggá tesz, mégis sokszor gondolkodok rajta, hogy új munka után kellene néznem. Szeretem a gyerekeket, kedvelem a kollégákat, de a fizetés elképesztően alacsony. Bár az évek során valamennyit növekszik, fiatalként nehéz belőle elindulni az életben.

A férjem szintén pedagógus, ebből adódóan nem élünk nagy lábon. Nagyon nehezen sikerült megspórolnunk annyi pénzt, hogy tudjunk magunknak venni egy kis garzonlakást. De a lényeg persze az, hogy végül sikerült.  

httpswww.pannonsafe.hutermekeklakasbiztositas

Amint beköltöztünk a lakásba, a néha túlságosan is elővigyázatos férjem kitalálta, hogy lakásbiztosítást kellene kötnünk. Természetesen a megfelelő biztosító utáni kutakodást, valamint a szerződéskötést rám hárította.

Nem kellett sokat keresgélnem, rá is találtam a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas weboldalra, ezzel együtt pedig a számomra leginkább megfelelő biztosítóra. Az internetes oldalon széleskörű tájékoztatást kaptam a lakásbiztosítás minden apró részletéről. Eddig számomra teljesen ismeretlen információkat is megtudtam a lakásbiztosításokkal kapcsolatban. Például a biztosítási alapcsomaghoz kiegészítő biztosításokat is lehet társítani, így teljesen személyre lehet szabni a kockázatviselést. De a Pannon Safe nem csak ezért volt szimpatikus, hanem azért is mivel mindig a tényleges kárt téríti meg, az újjáépítési vagy újra beszerzési érték, illetve a javíttatás költségének figyelembevételével, maximum a biztosítási összegig.

Az ügyintézések során nem szeretem a hosszú várakozási időt, így mindenképp online szerettem volna elintézni a szerződéskötést. Ez a Pannon Safe-nél nem volt akadály, sőt a biztosító kockázatviselése online szerződéskötés esetén már az ajánlatkészítést követő nap nulla órakor elkezdődik. Sajnos a biztosítási események kapcsán várakozási idővel kell számolni. Ez a várakozási idő rendszerint tizenöt nap, azonban egyes kiegészítő biztosítások esetén harminc nap, vagy hat hónap is lehet. Ezek az időintervallumok bár kissé hosszúnak tűnnek, de az ajánlataikkal már meggyőztek, hogy őket kell választanom.

A https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas internetes oldal sokat segített nekem. Úgy érzem, hogy anyagilag már teljes biztonságban vagyunk, nem érhet bennünket hirtelen nagy anyagi teher.