A hagyományainkat őrizve is kézműveskedhetsz

A magyar kultúra csodaszép értékeket hordoz magában. Bár manapság már a globális trendek is nagyon hatnak ránk, én azért nagyon szeretem a magyar kultúrát, szokásokat, értékeket. Nem véletlen a néptánc szeretete is, gyermekkorom óta néptáncolok és fontosak számomra a hagyományok. Ez a hazaszeretet valahogy mindent körbesző, ami az életemnek fontos része, és akarva-akaratlan valahogy hasonló emberek gyűlnek körém, mint amilyen én is vagyok. Számomra ugyanolyan fontos a tánc és a zene, de a magyar képzőművészek, gasztronómia és hagyományok ápolása is: például a szövés, fonás… Megmondom őszintén, leginkább a magyar fogásokkal állok egyébként hadilábon, mert nem bírok túl sok zsíros ételt megenni, márpedig a magyar konyha nem a legkönnyebb fogásokból áll. De mondhatnám a népi hagyományokat is: a néptáncos csapattal őrizzük és ápoljuk őket évről évre, amennyire csak tudjuk. Ugyanakkor szerintem nagyon jól megfér egymás mellett a múlt és a jelen, abszolút nem mondanám magamat egy olyan lánynak, aki nem halad a korral eléggé. A néptánc, népművészet egyfajta életérzés, és egyben az identitásom fontos része, de annyi minden vagyok még emellett. Ez szerintem így van jól, így teljes az összkép – senki sem csak “egyféle”.

A kézműveskedés számomra egy nagyon kedves hobbi, legfőképpen a szövés és a házi kozmetikumok készítése, de a gyertyaöntés is ide tartozik. Utóbbihoz erről a linkről szerzem be az alapanyagokat: https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai. De ezen kívül a kozmetikumokhoz és szappanokhoz is találtok itt alapanyagot, egyedül a szövés az, amit nem fed le a Pipere Porta profilja. A https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai linken számos termékkel találkozhattok, amik nagyon izgalmas módot kínálnak – akár a magyar-vonalon maradva – az alkotáshoz. Nálam legalábbis már volt olyan, hogy megihletődtem, és tavaszi illatokat válogattam össze, vagy éppen egy népi hagyományhoz kapcsolódó formában öntöttem ki a szappant – ezekből nagyszerű meglepetés lett végül. A Pipere Portánál az eddig felsorolt csináld magad-projektekhez szuper alapanyagokat találhatsz. Így nemcsak a https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai linken érdemes szétnézni, hanem a többi menüpontot is ajánlott felfedezni. Ha pedig nem vagy jártas a kézműveskedésben, a házi készítésű pipere termékek világában, de mégis érdekel a téma, akkor ajánlom az oktató videókat ilyen esetben! Nagyon hasznos, mert olyan fogásokat tanít meg, amik elengedhetetlenek lesznek ahhoz, hogy jó minőségű, tetszetős termékeket állíthass elő.

Nekem egyébként a kézműveskedés amellett, hogy alkotás, abszolút nem egy feszült, koncentrált dolog, mert más rutinosan megy, szóval sokkal inkább kikapcsolódás. A múltkor pont papír tégelyekből vásároltam be a Pipere Portától, hogy még az eddigieknél még inkább környezetbarát formában tudjam tárolni az elkészült házi dezodort és ajakápolót. Ezeket a családtagjaimnak és a barátaimnak is nagyon szívesen megcsinálom, mert fogyóeszközök, viszont ha valakinek ajándékot készítek, akkor az inkább gyertya, fürdőbomba vagy valami extrább megjelenésű és illatú gyertya. Imádok örömet csalni mások arcára, a Pipere Porta online shopjának termékeiről pedig tudom, hogy a legjobb minőséget képviselik, így alapanyagok és kiegészítők terén is maximálisan bízok bennük, eddig mindennel, amit tőlük vásároltam, öröm volt dolgozni.

Ha már csak néhányan kedvet kaptok egy kreatív projekthez, akkor nekem már megérte megírni ezt a bejegyzést. Sőt, bízom benne, hogy a Pipere Portát is felfedezik olyanok, akik eddig még nem hallottak róla – már csak az illatok miatt is megéri, mert azok talán a termékeik, amik a legszélesebb skálán használhatók fel, nem csak alapanyag gyanánt. Szóval ha minőségi, akár 100%-os tisztaságú illatokat keresel, akkor jó helyen jársz. Ha pedig személyesen szeretnéd felfedezni a Pipere Porta kínálatát, mert nem elégszel meg az online shoppal, akkor mindezt megteheted Budapesten, a Jókai Mór utcában, hétköznaponként – péntek kivételével – délután három és öt óra között. Ez az idő annyira például bőven elég, hogy a nagyszerű illataikat megszagold, hogy biztos legyél a választásodban, vagy megvizslass egyéb olyan termékeket, amiket kinéztél magadnak.