A hagyományaink nem veszhetnek el, dokumentálni kell őket

Hasznos dolognak tartom az internetet, de nem bízok benne, ezért nemrég eldöntöttem, hogy hagyományos módon fogom gyűjteni a hagyományainkat. Mindenféle cikkeket, leírásokat, beszámolókat gyűjtök az internet és kinyomtatva lefűzöm őket.

A nyomtatoalkatresz.hu weboldalról tájékozódtam, hogy milyen nyomtatót érdemes vásárolnom. Számomra a képek nem fontosak, ezért alapból nem gondolkodtam színes nyomtatóban, valamint szkenneléshez sem szeretném használni, hiszen nem a számítógépen gyűjtöm a nyomtatásban megjelent anyagokat. A két technológia közül a lézeres tetszett meg jobban, ezért egy monokróm lézernyomtatót vásároltam. az indok elég egyszerű: a lézernyomtató gyorsabb, nem tud beleszáradni a festék, valamint könnyen javítható, ha valami meghibásodik. Maga a nyomtató drágább volt, mintha tintasugarasat vásároltam volna, de hosszú távon jobban megérte. Főleg azért is, mert ezen a weboldalon nemcsak eredeti, a gyártó által gyártott tonereket lehet vásárolni, hanem olcsóbb, után gyártott termékeket is. De nem kell megijedni, ezekre a termékekre is vállalnak garanciát. Direkt úgy választottam nyomtatót, hogy leellenőriztem, hogy árulnak-e hozzá után gyártott tonert. Aztán beregisztráltam az oldalra és azóta már kétszer rendeltem meg ugyanazt a tonert. Nagyon jó, mert megjegyzi a rendeléseimet, meg a számlákat is mindig meg tudom nézni. Mondom, hogy hasznos dolog ez az internet, csak ki tudja, hogy meddig tart.

Minden esetre remélem, hogy a jövő nemzedéke majd hálás lesz a gyűjteményemért. Talán én leszek az internet korának Kós Károlya.