A bor hozzátartozik a magyarsághoz

A minap barátnőimmel borkóstolón voltunk, egyre népszerűbbek ezek az események a városokban és a falvakban is egyaránt. Barátnőim is előszeretettel hódolnak ennek a szenvedélynek, hiszen a magyar mégis csak bor nagyhatalom, számos jellegzetes szőlőfajta és bor is hungarikummá lett nyilvánítva, ezért nem csoda, hogy mindenhol egyre népszerűbb a borkóstoló. Szóval mi is egy rose borkóstolón vettük részt, hárman barátnők, ahol is szóba került, hogy ki mikor és hová megy nyaralni.

Ekkor mondta az egyik barátnőm két korty között, hogy ők harkányi szállásokat néztek, és hogy a harkányi szállások között talált egy nagyon kecsegtetőt, amire rögvest le is csapott és le is foglalta egy hétre a szobát.

Egy szuper három csillagos hotelre esett a választása, ami minden kívánságukat beteljesíti. Olyan remek szobákkal rendelkezik, és a barátnőm egy olyan középszínvonalasat választott ki a számos ajánlatuk közül. A hotel különböző szobafajtákkal rendelkezik, melyeket jól elkülönítve, tagolva és leírásokkal, képekkel ellátva szemléltet a honlapján. A legjobb szobafajtájuk a deluxe, de rendelkezik még comfort, standard plus, standard szobafajtával. Mindenki a saját kényelmi szintjéhez mérten választhat szobát, és képek alapján még könnyebb elképzelni, hogy hová is érkezik az ember pihenni. Barátnőm a comfort szobafajtát választotta, egy nagyon igényesen berendezett és szépen összerakott, harmonikus szobát. Amihez plusz szolgáltatásként

harkányi szállások

parkoló, tv, wifi és minibár is jár. Úgy gondolta, hogy amennyit a szobában fognak tölteni ez a comfort csomag elég lesz, és hozza majd a kényelmi szempontokat. Mivel a hotel, mely három csillaggal is bír rendelkezik wellness részleggel ezért sem volt annyira égető, hogy a legjobb minőségű szobát foglalja le barátnőm, mert amúgy is a vízben, gőzben, párában vagy a masszázson lesznek egész nap.

Ezen szolgáltatásokat mint igénybe vehetik a hotelbe érkező vendégek. Alig várta már a találkozásunk időpontjában, hogy felkerekedjenek és Villányon át eljussanak harkányi szállások legjobbjához. Ha már Villány akkor az útjuk során a bor is kísérőjük lesz.

Így is lett, pár hétre rá telefonáltuk, és nagy élménybeszámolót tartott barátnőm, hogy milyen isteni borokat kóstoltak, és hogy mennyit pihentek Harkányban. A szállásuk szuper volt, teljes mértékben hozta a hotel, azt amit hirdetett és azt, amit a honlapjukon ábrázoltak. A szobák mindegyike ragyogott a tisztaságtól, és az a frissen mosott ágyneműhuzat illatba beleszeretett barátnőm. Nem is képzelhettek volna el, ennél jobb és pihentetőbb nyaralást, mint itt ebben a hotelben. A hotel wellness részlegét napi rendszerességgel meglátogatta, hol masszázsra fizetett be, hol csak a szaunát használta, és beszámolt róla, mennyivel finomabb és puhább lett a bőre. A vízi világukkal is meg volt elégedve, a medencék tisztasága rendkívüli volt. Külön programként átlátogattak a hotel szomszédságában lévő gyógyfürdőbe, ahol egy teljes napot töltöttek a gyógyvizű medencékben.

A kulinaritásnak sem mondtak nemet, amit tehetettek megkóstoltak a hotel konyhájának kínálatából.

Panaszkodott is, hogy ennyi pihenés és finom falatok mellett felszedett pár kilót, de hogy nem hagyhatta, és nem tudta kihagyni a jobbnál jobb étkeket.
Egyszóval nagyon jól érezték magukat, és ahogy kivettem a szavaiból, biztosan visszatérnek még a hotelbe, mivel nekem is nagyon ajánlgatta, hogy ki kell próbáljam. És amilyen élménybeszámolót tartott a barátnőm, nem kizárt, hogy foglalok is egy szobát, annyira felkeltette az érdeklődésemet.